فیلم نیرنگ

Duplicity 2009
6.9/10
13+ مناسب برای سن بالای 13 سال

داستان فیلم نیرنگ

ری (Ray) مامور سابق MI6 و کلر (Claeire) مامور سابق CIA هستند که در حال حاضر به عنوان محافظان امنیتی در دو کمپانی مجزا و بزرگ که مدیران عامل آن ها از هم متنفرند کار می کنند. در جریان کارشان با هم تداخل های دارند و مانع انجام کار هم می شوند و .....

درباره فیلم نیرنگ

«نیرنگ»؛ همکاری دو جاسوس برای درمان تاسی

فیلم «نیرنگ» اثری کمدی با پیرنگ جاسوسی است که همکاری دو کارمند سابق «سیا» و «ام‌آی 6» را روایت می‌کند که برای دست‌یابی به فرمولی کاملا محرمانه با هم همکاری می‌کنند.

در فیلم «نیرنگ» بازیگران سرشناسی همچون «جولیا رابرتز» و «کلیو آون» حضور دارند و «تونی گیلوری» آن را کارگردانی کرده است. این فیلم محصول آمریکا و آلمان است و بسیاری از صحنه‌های آن در ایتالیا فیلمبرداری شده است. این فیلم با هزینه‌ی 60 میلیون دلار ساخته شد و نزدیک به 80 میلون دلار در فروش داشت.

«نیرنگ» در محیط کار و زندگی خصوصی

آغاز فیلم «نیرنگ» با حقه‌ای در دوبی آغاز می‌شود و دو جاسوس سازمان «سیا» و «ام‌آی 6» در مراسمی همدیگر را برای نخستین بار ملاقات می‌کنند. ری (با بازی کلیو آون) که دلباخته‌ی کلر (با بازی جولیا رابرتز) شده است و هیچ اطلاعی از پیشه‌ی او ندارد، تلاش می‌کند ‌وسوسه‌اش کند اما کلر که برای خود شهر آشوبی است و مرد را بیهوش می‌کند و برخی از اطلاعات او را به سرقت می‌برد.

پنج سال بعد از این ماجرا، آنها بار دیگر با هم مواجه می‌شوند ولی این‌بار هر دو دیگر برای سازمان‌های پیشین فعالیت نمی‌کنند و به جاسوسی صنعتی مشغول هستند و برای دزدیدن فرمول درمان تاسی از یک شرکت بزرگ با هم همکاری می‌کنند.

آنها همزمان تلاش می‌کنند دو نسخه از فرمول را به سرقت ببرند و یکی دیگر را در اختیار شرکتی در سوئیس قرار دهند و با یک تیر دو نشان را بزنند و پول هنگفتی به جیب بزنند.

وقتی به شریک زندگی اعتماد نداری!

«نیرنگ» رابطه‌ی زوجی است که هیچ‌وقت به یکدیگر اعتماد ندارند و این موضوع موجب شده تا آنها بسیار هوشیار باشند تا دیگری فریبش ندهد. آن‌ها به خاطر گذشته‌ای که با هم دارند، به روش‌های مختلفی می‌توانند حواس یکدیگر را پرت کنند و همین به نقطه قوت آن‌ها تبدیل شده است.

روایت غیرخطی فیلم «نیرنگ» و بازی با زمان

یکی از مولفه‌های فیلم «نیرنگ» بازی با زمان است. در فیلم «نیرنگ» بازگویی وقایع غیر خطی است به طوری که داستان فیلم توالی زمانی ندارد و مدام جلو و عقب می‌رود و انگیزه‌های غیرقابل پیشبینی را آشکار می‌کند. استفاده از روایت غیر خطی در فیلم، از راه‌های مشارکت مخاطب در جریان اثر محسوب می‌شود تا تماشاگر صرفا عنصری منعفل در زمان پخش فیلم نباشد و با حدس و گمان درباره‌ی ادامه‌ی فیلم در اثر کارگردان مشارکت داشته باشد.

در فیلم «نیرنگ» نیز شاهد استفاده از این تکنیک از سوی کارگردان هستیم که موجب می‌شود مخاطب مدام از روایتی به روایتی دیگر پرتاب شود..نمونه‌ی بارز این نوع آثار را می‌توان در سه‌گانه‌ی مرگ آلخاندور گونزالس ایناریتو و یا فیلم «پالپ فیکشن» اثر «تارانتینو» مشاهده کرد که کارگردان با حرکت در زمان مدام مخاطب را حیرت‌زده می‌کند.

«تونی گیلوری» که در نگارش فیلمنامه‌های «وکیل مدافع شیطان» و «شهر گناه» همکاری داشته و اثری همچون «آرماگدون» را کارگردانی کرده در این اثر تلاش کرده از آثار اساتید سینما بهره‌ای بگیرد و از تکنیک روایت غیرخطی برای فیلم «نیرنگ» بهره بگیرد. این امر موجب شده تا اثر به مذاق برخی مخاطبان خوش ننشیند و حتی احساس کنند که کارگردان بخشی از ماجرا را تعمدا به آنها بازگو نمی‌کند.

جولیا رابرتز و نامزدی جایزه گلدن گلوب

‌فیلم «نیرنگ» در کنار فیلمنامه و کارگردان از ظرفیت یکی از بازیگران تراز اول آن دوران سینما، «جولیا رابرتز» بهره برده است. درخشش او در این فیلم موجب شد تا در سال 2009 نامزد جایزه‌ی گلدن گلوب شود.

«نیرنگ» را چطور ببینیم؟

این فیلم هیجان‌انگیز و جاسوسی را می‌توانید در رسانه ویدیویز به طور رایگان و با بهترین کیفیت تماشا کنید. ویدیویز به عنوان یک بستر‌ VOD این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا سینمای خود را به خانه ببرید و فیلم‌های محبوب‌تان را در سانس دلخواه و همراه خانواده یا به تنهایی تماشا کنید

دیدگاه‌ها