فیلم آبشار

The Falls 2021
7.0/10
13+ مناسب برای سن بالای 13 سال
کارگردان:

داستان فیلم آبشار

این فیلم درباره مادر و دختری است که پس از آنکه همه گیری ویروس کرونا آن ها را مجبور به قرنطینه شدن می کند، چاره ای ندارند جز اینکه با موانع شخصی و تنش های رابطه شان رو به رو شوند.

درباره فیلم آبشار

«آبشار»؛ نمایش بحران روابط خانوادگی در ایام کرونا

«آبشار» عنوان درامی تایوانی است که زندگی مادر و دختری در ایام کرونا را روایت می کند که به دلیل ترس از ابتلا به ویروس کوئید 19 در خانه قرنطینه هستند؛ فضایی که موجب می شود آنها بیشتر به رازهای هم پی ببرند.

«چانگ مونگ هونگ» کارگردان این اثر است و تاکنون به دلیل آثارش 21 جایزه ی بین المللی را در کارنامه دارد. در این فیلم بازیگرانی همچون «آلیسا چیا»، «گرنگل ونگ» و «گلین تنگ» ایفای نقش می کنند.

تمام مراحل ساخت فیلم «آبشار» در تایوان انجام شده است و این فیلم دو ساعته در سال 2021 اکران شد که بازخوردهای متفاوتی دریافت کرد.

کرونا و مشکلات روانی برای جامعه

انتشار ویروس کوئید 19 در سراسر جهان از آن اتفاقاتی بود که به تمام اقشار جامعه آسیب زد؛ بسیاری از شرکت ها ورشکست شدند، کسب و کارهای بسیاری بسته شد، مدارس و محیط های علمی تعطیل شد و خسارت های جبران ناپذیری به انسان روی زمین وارد آمد.

اما یکی از مهمترین ابعاد این بیماری تاثیر آن بر روح و روان انسان ها بود زیرا انسان که موجودی اجتماعی است در این ایام، به اجبار، از همنوعان خود دور شد که این منجر به برخی اختلالات و در عین حال بیماری های روحی در برخی افراد شد که برخی از تبعات آن در جوامع قابل بررسی است.

نگاهی کوتاه به داستان «آبشار»

در فیلم «آبشار» شاهد مادر و دختری هستیم که در ساختمانی زندگی می کنند و هر دو از ابتلا به این ویروس هراس دارند. وقتی «جین شیائو»، دختر خانواده، مطلع می شود که یکی از دوستانش در مدرسه به این ویروس مبتلا شده است، خودش را در خانه قرنطینه می کند.

از سوی دیگر مادر داستان اختلالات روانی دارد که دختر مجبور است به او هم رسیدگی کند و در این ایام این اختلالات تشدید می شود. پدر خانواده که مردی ولنگار است اکثر اوقات در خانه حضور ندارد و این بیماری مادر را حادتر می کند. همچنین نشان می دهد که یک ازدواج بد چطور می تواند روح و روان یک زن را دچار اختلال کند.

دختر داستان در سایه ی شرایط کرونا و گذراندن زمان زیاد با خانواده اش به باطن حقیقی والدینش پی می برد: افراد ضعیفی که ادعای شکست ناپذیر بودن دارند.

عنوان «آبشار» نیز به صدایی آبشاری اشاره دارد که مادر یکسره آن را می شنود، موضوعی که آزاردهنده است اما بر اختلالات درونی مادر صحه می گذارد که وضعیت روانی او در معرض تهدید است.

نماینده ی ثابت تایوان در جایزه ی اسکار

«چانگ مونگ هونگ» از کارگردانان نامدار تایوان محسوب می شود و آخرین اثر او با عنوان «آبشار» نماینده ی کشورش در جایزه ی اسکار در سال 2022 بود. «تینگ چه»، «روح» و «یک خورشید» دیگر آثار این کارگردان سرشناس تایوانی است.

البته سابقه ی نمایندگی فیلم های او در جایزه اسکار سابقه دار است. این دومین حضور پی درپی و سومین حضور فیلم های او به عنوان نماینده ی تایوان در جایزه ی اسکار محسوب می شود که در نوع خودش رکوردی محسوب می شود.

موضوع سر راست و زمان طولانی فیلم

«آبشار» درامی دو ساعته است که برخی منتقدان آن را بیش از اندازه بلند می دانند. از نظر آنها با توجه به موضوع سر راست فیلم که به تاثیرات کرونا روی روان انسان ها اشاره دارد، نیازی نبود که کارگردان تا این اندازه فیلم را کش دهد.

اما از سوی دیگر برخی مدافعان اعلام می کنند که این زمان برای به تصویر کشیدن واقعی خانواده ضروری بود زیرا پرداختن به وضعیت روحی انسان ها همچون فیلم های اکشن در کسری از ثانیه رخ نمی دهد.

«آبشار» را چطور ببینیم؟

این درام عاطفی و خانوادگی را می توانید در رسانه ویدیویز به طور رایگان و با بهترین کیفیت تماشا کنید. ویدیویز به عنوان یک بستر VOD این امکان را در اختیار شما قرار داده است تا سینمای خود را به خانه ببرید و فیلم های محبوبتان را تماشا کنید.

دیدگاه‌ها